To the top

Katera je moja velikost?

Imamo enostavna navodila s katerimi si res enostavno in pravilno izmerite obseg glave in kupite pravo velikost klobuka za Vas. Rabili boste šiviljski meter. Prav tako pa pomaga, če imate še nekoga, ki Vam lahko pomaga, da bo merjenje res pravilno.

Kako bi nosil/a klobuk?

Tukaj sta dve možnosti nošenja klobuka, ki sta prikazani spodaj. Opcija 1 in Opcija 2 sta povsem različni in zato je potrebno vedeti katera je Vaša, saj je temu primerno potrebno izmeriti obseg glave, ki pa se popolnoma razlikuje glede na način nošenja klobuka.

Opcija 1 – HALO

To je ”halo” stil nošenja klobuka. Izberite to opcijo merjenja, če boste tako nosili klobuk.

Man-hat

1. Enostavno nastavite meter in ga potegnite čez prikazan del glave (čist spodnji del glave od zadaj – tilnik). 2. Potem meter povlecite vse do sprednjega dela glave. Nekje 5 mm nad ušesi in ga raztegnite vse do vrha Vašega čela (začetek lasišča).  

Man-tape

Opcija 2 – Tradicionalna

To je ”tradicionalen” stil nošenja klobukov. Izberite to opcijo merjenja obsega, če je to način, na katerega boste nosili klobuk.  

Woman-hat

1. Enostavno nastavite meter in ga potegnite čez prikazan zadnji del glave. 2. Potem meter povlecite vse do sprednjega dela glave. Nekje 5 mm nad ušesi in ga pozicjonirajte na sredini čela, malo nad Vašimi obrvmi (odvisno kje očno želite, da Vam klobuk sedi na glavi).  

Woman-tape

Poglejte kakšen je Vaš obseg in, da Vaš meter ne stiska preveč ali da ni preveč ohlapen. Če je Vaša velikost nekje vmes med našimi velikostmi predlagamo, da se raje odločite za večjo velikost. Npr. če izmerite velikost 58 cm in ni več na voljo klobuka v velikosti 58 cm, Vam predlagamo, da izberete velikost 59 cm. V tem primeru predlagamo, da nas zaprosite, da Vašemu naročilu dodamo še vstavek, ki ga vstavimo v klobuk in s tem zagotovite, da Vam bo klobuk res popolnoma prav.  

The Blonde Bliss velikosti:

(S) 55 CM. To je naša najmanjša velikost dosegljiva na spletu. Če je Vaš obseg 53 cm – 54 cm, Vam predlagamo, da dodate vstavek naročilu, saj le ta lahko zmanjša velikost klobuka od 5 mm do pa do 2 cm.   (S) 56 CM.To je naša najmanjša velikost v večini modelov klobukov.   (M) 57 CM.To je naša srednja (medium) velikost in je za povprečen obseg glave. To je velikost, ki jo priporočamo za ‘standardni’ ali ‘povprečen’ prileganje.   (M-L) 58 CM. To je za velik obseg glave (ali ‘povprečno’ moško glavo).   (L) 59 CM. Je za velikobseg glave. To je naša standardna velikost L in je po navadi tudi največja velikost pokrival, ki jo ponujamo v vseh modelih.   (XL) 60 CM.Je dosegljiva samo pri določenih modelih. Vsi klobuki so unisex in jih lahko nosijo tako ženske, kot moški.  

Hitri nasveti

Ni popolnega pravilnega prileganja. Poskrbeti morate, da VAM klobuk ustreza in se Vam prilega, kot Vi želite. To je popolnoma odvisno od osebne preference in kaj je Vam osebno boljše. Klobuk, ki je bolj tesen na glavi je boljši za aktivne ljudi – festivali ali dnevi na plaži, Vaš klobuk bo tudi sedel malo višje na glavi (opcija 1). Klobuk, ki pa je malo bolj ohlapen pa je defintivno bolj udoben za nošenje in boste ga nosili udobno tudi po več uro (+4 ure) in bo sedel na glavo malo niže (opcija 2). 

Velikosti pokrival

VELIKOST V CM 55 CM 56 CM 57 CM 58 CM 59 CM 60 CM
US VELIKOST 6 7/8 7 7 1/8 7 1/4 7 3/8 7 1/2
UK VELIKOST 6 3/4 6 7/8 7 7 1/8 7 1/4 7 3/8
OBSEG GLAVE 21 5/8 22 22 1/8 22 7/8 23 1/4 23 5/8
NAŠE VELIKOSTI SMALL SMALL MEDIUM MEDIUM LARGE LARGE
Preverite etiketo na klobuku, ki se Vam najbolj prilega. Nato preverite v tabeli Velikosti pokrival zgoraj, pretvorite velikost na etiketi v našo velikost. To bo pomagalo določiti najbolj primerno velikost Vašega novega klobuka.  

Follow me on Instagram The Blonde Bliss