To the top

POGOJI POSLOVANJA

PRAVNO OBVESTILO

Spletna stran in trgovina TheBlondeBliss.com ter vse objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila. Blagovne in storitvene znamke ter logotipi (npr. znamka The Blonde Bliss in logotip The Blonde Bliss), objavljeni na spletni strani, so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih blagovnih in storitvenih znamk ter logotipov ne sme uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljena ponudnika.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku ob vsakem nakupu izdelkov preko spletne strani in trgovine TheBlondeBliss.com zagotovil naslednje informacije: a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), c) bistvene značilnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), d) dostopnost oz. rok dobave izdelkov, e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), f) cene izdelkov, iz katerih bo tudi razvidno, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, g) način plačila in dostave, h) časovno veljavnost ponudbe, i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane uporabnika vračilo izdelka, j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Napisane cene so končne, ker ponudnik ni zavezanec za DDV ga ne obračunava; DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene so redne in/ali akcijske s popusti, če gre za slednje, je to jasno označeno. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z na spletni strani navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi na spletni strani in trgovini Silver-way.com zagotavljati točne in aktualne vsebine, vendar ne odgovarja za morebitno netočnost in neaktualnost objavljenih vsebin. Karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena se lahko spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti vsebin na spletni strani. V tem primeru bo ponudnik uporabnika obvestil o eventuelnih spremembah ter mu omogočil odstop od nakupa ali ponudil rešitev, ki bo prinašala obojestransko zadovoljstvo. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, služijo zgolj kot informativni prikaz izdelka. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
 • s plačilno oziroma kreditno kartico ter preko PayPal (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro, itd.)

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Napaka kupljenega izdelka je stvarna:
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost izdelka za normalno rabo se preverja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal ponudnik ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na samem izdelku. Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku ter ponudniku omogočiti pregled izdelka. Kupec, ki je ponudnika pravilno obvestil o stvarni napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:
 • ali odpravo napake na izdelku;
 • ali vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • ali vračilo plačanega zneska.
Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne odgovarja uporabnikom za morebitno nedosegljivost spletne strani in trgovine TheBlondeBliss.com, za motnje pri dostopu do spletne strani in trgovine TheBlondeBliss.com, za motnje pri uporabi spletne strani in trgovine TheBlondeBliss.com, za slabšo kakovost spletne strani in trgovine TheBlondeBliss.com ter za katerokoli drugo napako na in v zvezi s spletno stranjo in trgovino TheBlondeBliss.com. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za:
 • vsebine, ki jih tretje osebe objavijo na spletni strani in trgovini TheBlondeBliss.com in kakršnekoli nezaželene posledice objave teh vsebin v razmerju do kateregakoli tretjega;
 • nedelovanje spletne strani in trgovine TheBlondeBliss.com;
 • kakršnekoli neželene posledice, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi uporabe spletne strani in trgovine TheBlondeBliss.com.
Če uporabnik katerokoli vsebino oblikuje sam (npr. mnenja o izdelkih), vsebina ne sme biti v nasprotju z veljavnimi predpisi, nadlegujoča, grozilna, vulgarna, marketinška, komercialna in/ali kakorkoli drugače sporna (kot npr.: izražanje sovraštva, rasizma, pedofilije, nacizma, itd.). Ponudnik v nobenem primeru ne odgovarja za vsebine, ki jih oblikujejo uporabniki in za vsebine, ki jih na spletni strani in trgovini TheBlondeBliss.com objavljajo tretje osebe (npr. oglasi), prav tako ne odgovarja za kakovost in skladnost navedenih vsebin z veljavnimi predpisi. Ponudnik ima pravico katerekoli vsebine, ki jih oblikujejo uporabniki, kadarkoli umakniti s spletne strani in trgovine TheBlondeBliss.com ali kakorkoli drugače onemogočiti dostop do teh  vsebin, ne da bi bil dolžan od tem obvestiti ali pridobiti privolitev uporabnika, ki je takšno vsebino oblikoval. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in The Blonde Bliss-u dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh kanalih komuniciranja z uporabniki. The Blonde Bliss ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu The Blonde Bliss, vključno z objavo v oglasih ali drugih komunikacijah, namenjenih uporabnikom. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na The Blonde Bliss.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo. Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Vračilo blaga v garanciji se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

ODSTOP OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema izdelka odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek. Odstop od pogodbe je potrebno sporočiti na info@theblondebliss.com. Izdelek se mora vrniti nepoškodovan, načeloma v originalni embalaži ter nespremenjeni količini v 14 dneh od odstopa pogodbe. Kupec nosi strošek vračila blaga – poštnine. V primeru odstopa od pogodbe, ponudnik kupcu vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave kupca. Ponudnik ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je kupec izdelek poslal ponudniku. Možnost vračila ne velja za izdelke, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe.

Follow me on Instagram The Blonde Bliss